Obserwujemy wzrosty sprzedaży i rejestracji starterów w okresie wakacji. Specjalnie dla nich wspólnie z jednym z liderów rynkowych – siecią Plus – stworzyliśmy unikatową promocję. Klienci kupując w naszej sieci nowy numer za 5 zł oraz doładowanie również w kwocie 5 zł na tym samym paragonie, zapłacą łącznie jedynie 5 zł za wszystko, czyli tyle, ile kosztuje sama karta – podkreśla Przemysław Tomaszewski Dyrektor ds. sprzedaży i rozwoju usług w sieci Żabka Polska.

Decydując się na skorzystanie z promocji, przy zakupie karty nowi klienci Plusa otrzymają 6GB Internetu do wykorzystania przez 15 dni oraz rozmowy, SMS-y i MMS-y bez limitu do wszystkich sieci. Doładowanie w kwocie 25zł premiowane jest pakietem 10 GB.

We wszystkich sklepach Żabka istnieje również możliwość zarejestrowania zakupionego startera. Pozwoli to zaoszczędzić czas, jaki należałoby poświęcić na wizytę u danego operatora, ponieważ rejestracja obowiązkowym krokiem przy zakupie karty z nowym numerem telefonu. Do przeprowadzenia procedury wystarczy posiadać dokument tożsamości w postaci dowodu osobistego bądź paszportu.

W placówkach sieci Żabka dostępna jest szeroka oferta usługowa. Oprócz zakupu i zarejestrowania startera GSM oraz doładowania telefonu, klienci mogą skorzystać z opcji nadania i odbioru paczek z Poczty Polskiej oraz DHL Parcel, opłacenia rachunków, a także zakupu prepaidu energetycznego czy wypłaty gotówki (cash back). W wybranych sklepach istnieje także możliwość zagrania w LOTTO i wygrać miliony złotych. W tym roku firma wprowadziła również do asortymentu kartę podarunkową Amazon, Netflix i Allegro. Warszawskie Żabki oferują dodatkowo możliwość doładowania karty miejskiej. Szczegóły na temat oferowanych usług dostępne są na: https://www.zabka.pl/wygodne-uslugi.