Sprzedawca to zawód, który wymaga ciągłego kontaktu z ludźmi. Wydaje się, że każdy może pracować w tej profesji. Jednak, aby czerpać satysfakcję z tego co się robi i odnosić sukcesy potrzebne są szczególne cechy charakteru. Pani Anna Balewska otrzymała nominację do konkursu właśnie dzięki swoim wyjątkowym umiejętnościom oraz otwartemu podejściu do klientów. – O nominacji dowiedziałam się z mediów społecznościowych. Byłam bardzo zaskoczona tym wyróżnieniem, tym bardziej, że nie wiem kto zgłosił mnie do tej nagrody – mówi Pani Anna. Laureatka nie wyobraża sobie pracy w innym miejscu. Od 18 lat związana jest z siecią Żabka, w której pracowała na stanowiskach kasjera i sprzedawcy. Od stycznia tego roku prowadzi swój własny sklep w Polkowicach w roli Franczyzobiorcy. – Kocham to co robię i uwielbiam kontakt z ludźmi. Nieocenionym wsparciem są dla mnie moi współpracownicy, którzy dają z siebie wszystko każdego dnia oraz partner ds. sprzedaży, który pomaga mi na każdym kroku prowadzonej działalności. Jednakże najważniejsi są dla mnie klienci, którzy są i wracają do nas. Ich uśmiech doceniam każdego dnia – dodaje.

Konkurs Mistrzowie Handlu organizowany był w 5 kategoriach: Najlepszy Sprzedawca, Florysta, Sklep, Butik i Kwiaciarnia. O zwycięstwie w plebiscycie zadecydowała największa liczba głosów zliczona na podstawie głosów oddanych za pośrednictwem strony internetowej oraz za pomocą sms.