Możliwość doładowania Warszawskiej Karty Miejskiej dostępna jest od początku marca w ponad 500 sklepach Żabka i Freshmarket, na terenie Warszawy i okolic. Usługa stanowi odpowiedź na potrzeby Klientów, którzy od teraz mogą szybko i sprawnie doładować Kartę Miejską, przy okazji codziennych zakupów w Żabce, w drodze do pracy lub w trakcie załatwiania sprawunków. Obecnie sieć sklepów pracuje nad wprowadzeniem usługi w kolejnych miastach.

Dodatkowo Klienci korzystający z nowej usługi mogą wziąć udział w specjalnym konkursie. Wystarczy po doładowaniu Karty Miejskiej wysłać zgłoszenie zawierające odpowiedź na pytanie: „Ładuję kartę miejską w Żabce, bo… / Ładuję kartę miejską we Freshmarkecie, bo…”. Na trzy najbardziej kreatywne odpowiedzi czekają nagrody: czytniki Kindle Paperwhite 3, smartfony Samsung Galaxy J3 oraz 30-dniowe bilety imienne kodowane na kartach miejskich. Konkurs trwa od 21 marca do 28 kwietnia br.