Polscy konsumenci są coraz bardziej otwarci na nowe, egzotyczne smaki i chętnie sięgają po potrawy kuchni azjatyckiej. Z myślą o nich poszerzyliśmy portfolio marki Szamamm o trzy wyjątkowe, niezwykle aromatyczne dania orientalne. Kurczak Jalfrezi, Shoarma i Green Curry to ciekawe propozycje na urozmaicenie menu obiadowego, zwłaszcza teraz, gdy wielu z nas zamiast wizyty w restauracji wybiera gotowe posiłki do szybkiego przygotowania w domu czy pracy – Jerzy Roguski, Dyrektor Handlowy w firmie Żabka Polska.

Kurczak Jalfrezi z ryżem basmati to soczyste mięso z udka kurczaka w sosie na bazie pomidorów z mnóstwem aromatycznych przypraw, wymieszane z warzywami i ryżem. Z kolei Shoarma z ziemniakiami i sosem czosnkowym to bardzo sycące danie na bazie soczystego mięsa z udka kurczaka z kompozycją pieczonych warzyw – ziemniaków, cebuli, papryki czerwonej i zielonej, sosu czosnkowego i przypraw. Idealną propozycją dla wegetarian jest natomiast Green Curry, czyli ryż basmati z zielonym warzywnym sosem curry oraz mixem warzyw na parze, w skład którego wchodzą brokuł, zielona fasolka, papryka zielona i groszek cukrowy.   

Trzy nowe dania gotowe Szamamm dostępne są w opakowaniach o gramaturze 400 g, odpowiadającej jednej pożywnej porcji obiadowej. Potrawy można podgrzać w kuchence mikrofalowej. Dzięki poręcznym opakowaniom nadają się do spożyciu w każdym miejscu – także w pracy.

Wśród dań obiadowych Szamamm można znaleźć także potrawy tradycyjnej kuchni polskiej, m.in. pierogi w różnych smakach, naleśniki, kotlety, pyszne zupy, ale i smaki pochodzące z różnych zakątków świata.

Na opakowaniach produktów marki własnej Szamamm umieszczone zostały informacje o tym, jak zagospodarować zużyte opakowania. Stosowane oznaczenia są proste i intuicyjne. Dzięki użyciu idei kolorowych koszy każdy klient może przeczytać na opakowaniu, do którego kosza powinien wyrzucić zużyte opakowania. Nowe rozwiązanie to wyraz troski sieci Żabka o środowisko naturalne i zachęta dla klientów, by wspólnie dbali o jego dobro.

Poprzedni
Następny