Żabka przeznacza 2 mln złotych na testy diagnostyczne realizowane przez Warsaw Genomics

Zarząd spółki Żabka Polska podjął decyzję o przeznaczeniu 2 mln zł na zakup testów w kierunku SARS-CoV-2, które wykona Warsaw Genomics, warszawskie laboratorium specjalizujące w diagnostyce genetycznej. Sieć dołącza w ten sposób do Koalicji firm, dzięki którym polskie szpitale i placówki medyczne mogą bezpłatnie zlecić testy na obecność koronawirusa.

Dowiedz się wiecej

Żabka: odpowiedzialne zakupy to nasza wspólna sprawa

Żabka wykorzystuje w komunikacji nowoczesne kanały, takie jak YouTube, dla jak najlepszego dotarcia do klientów sklepów z zaleceniami dotyczącymi odpowiedzialnych zakupów. Tym razem opublikowała filmik, w którym aktorzy, na co dzień występujący w spotach reklamowych największej sieci convenience w Polsce, zwracają uwagę na znaczenie bezpiecznych zakupów podczas zagrożenia epidemiologicznego. Porady jak dokonywać bezpiecznych zakupów pojawią się również w aplikacji żappka, która ma obecnie ponad 2,8 mln użytkowników.

Dowiedz się wiecej

Żabka dziękuje franczyzobiorcom, pracownikom sklepów oraz centrów logistycznych i przekazuje 4 500 000 zł na walkę z koronawirusem

Dziękujemy naszym franczyzobiorcom, pracownikom sklepów i centrów logistycznych za ich pracę w obecnych, pełnych wyzwań warunkach. Niezależnie od zmian, które wdrażamy dla zapewnienia bezpieczeństwa klientów i pracowników to dzięki Waszemu zaangażowaniu Polacy mają niezakłóconą możliwość dokonywania codziennych zakupów.

Żabka przekaże 4,5 mln złotych na walkę z koronawirusem

Zarząd firmy Żabka Polska podjął decyzję o przekazaniu 4,5 mln złotych na działania związane z zagrożeniem epidemiologicznym. Firma zwróciła się w oficjalnym liście do Premiera w tej sprawie i zadeklarowała pełne wsparcie w zakresie zapewnienia bezpieczeństwa wszystkim Polakom.

Dowiedz się wiecej

Stanowisko Żabka Polska w sprawie koronawirusa z dn. 16.03.2020r.

Obserwujemy rozwój sytuacji związanej z COVID-19. Nasze działania na bieżąco dostosowujemy m.in. do instrukcji przekazanych przez NFZ i zaleceń WHO oraz zapisów specustawy. Rozpoczęliśmy szereg działań wobec naszych pracowników i partnerów, a w trybie codziennym pracuje zespół koordynacyjny odpowiedzialny za współpracę wszystkich działów w zakresie prewencji.

Dowiedz się wiecej

Żappka wśród najlepszych aplikacji w Polsce

12 marca br. podczas Mobile Trends Conference w Krakowie aplikacja żappka została wyróżniona dwiema nagrodami w prestiżowym konkursie Mobile Trends Awards 2019. Żappka zwyciężyła w kategorii commerce za szczegółowe dopracowanie aplikacji i idealne dotarcie do potrzeb klientów, a także otrzymała trzecie miejsce wśród najlepszych aplikacji w Polsce za doskonale przeprowadzone rozpoznanie potrzeb konsumenta oraz estetyczną, wygodną i profesjonalnie przygotowaną aplikację mobilną. Mobile Trends Awards to najważniejsze wyróżnienie dla firm wykorzystujących w swoich działaniach technologie mobilne, nazywane Oscarem branży mobilnej w Polsce.

Kontakt telefoniczny

tel. kom. +48 514 877 509

Serwis prasowy przeznaczony jest wyłącznie dla mediów. Prosimy wszelkie inne zgłoszenia kierować poprzez formularz kontaktowy.