Sklepy Żabka bezpieczne dla klientów, również w czasie pandemii

Minął rok od kiedy Żabka jako pierwsza sieć sklepów w Polsce, we współpracy z niezależną jednostką certyfikującą TÜV Nord Polska stworzyła program „Bezpieczeństwo i Higiena+”. Celem programu jest podwyższanie standardów bezpieczeństwa higienicznego i zwiększenie zaufania klientów do sklepów Żabka oraz ofertowanych w sieci produktów. Znak BiH+ od TÜV NORD jest dodatkową gwarancją bezpiecznych zakupów i zachowania najwyższych norm higienicznych w sieci Żabka.

Taka franczyza „to żabkość na rynku”

Żabka, największa sieć sklepów convenience w Polsce, rozpoczęła nową odsłonę kampanii skierowanej do potencjalnych franczyzobiorców. Tym razem przekonuje, że jej oferta „To Żabkość” – wyróżnia ją rzadkość i wyjątkowość na polskim rynku. Przekaz skupia się wokół twardych danych liczbowych: 5000 zł wkładu własnego, 16000 zł podstawowego przychodu miesięcznie, wyposażony i zatowarowny sklep na start. W kampanii biorą udział przedsiębiorcy współpracujący z siecią prowadzący sklepy w różnych częściach Polski.

Dobra Karma dla duszy i ciała tylko w Żabce!

Jestem tym, co jem – to dewiza, którą wyznaje coraz szersza grupa konsumentów. Jednak wiele osób żyje w ciągłym biegu i mimo, iż prawidłowe odżywianie jest niezwykle ważne, wciąż brakuje im czasu na przygotowanie wartościowych posiłków. To właśnie z myślą o tych osobach sieć Żabka wprowadziła do swojej oferty markę własną – Dobra Karma – a teraz postanowiła odświeżyć wizerunek marki i przypomnieć jak ważne jest to, co jemy. Nowa oferta jest bardzo różnorodna, a proponowane posiłki urozmaicone. Żabka ułatwia klientom dbanie o siebie i swój dobrostan, zachęcając do wybierania pożywienia odpowiedniego dla dobrego samopoczucia.

Wysoka jakość i bezpieczeństwo zakupów w Żabkach

Żabka przywiązuje dużą wagę do jakości i bezpieczeństwa sprzedawanych w sieci produktów oraz bezpieczeństwa pracy w sklepach i centrach dystrybucyjnych sieci. Z troską podchodzi również do spraw dotyczących dbałości o środowisko naturalne. Mając na uwadze dobro klientów oraz franczyzobiorców, Żabka cały czas podnosi standardy, czego potwierdzeniem są pozytywne wyniki kolejnych audytów wg. wymagań norm ISO w tym zakresie, przeprowadzone przez wiodącą, międzynarodową Jednostkę Certyfikującą TÜV NORD Polska.

Kasztelan wjeżdża konno do Żabki.

Żabka po raz kolejny zaskakuje innowacyjną kreacją marketingową, tym razem zrealizowaną we współpracy z dostawcą piwa Kasztelan – Carlsberg Polska. Spot reklamowy, w którym Kasztelan odwiedza sklep sieci, wjeżdżając do niego konno i zachęcając: Do Żabki racz Waść wpaść, jest już emitowany w telewizji.

Prezes UOKiK wydał zgodę na włączenie Maczfit do Grupy Żabka

22 kwietnia 2021 roku Prezes Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów wydał zgodę na włączenie spółki Maczfit, lidera rynku cateringu dietetycznego w Polsce, w strukturę Grupy Żabka. Transakcja jest kolejnym krokiem w realizacji strategii Żabki opartej na rozbudowie ekosystemu modern convenience oraz integracji rozwiązań e-commerce.

Kontakt telefoniczny

tel. kom. +48 514 877 509

Serwis prasowy przeznaczony jest wyłącznie dla mediów. Prosimy wszelkie inne zgłoszenia kierować poprzez formularz kontaktowy.