Żabka przekazała ponad 180 ton żywności dla Caritas Polska

W Polsce wciąż jest bardzo wiele osób w ciężkiej sytuacji materialnej i życiowej. Sieć sklepów Żabka, należąca do funduszu CVC Capital Partners, od lat stara się angażować w niesienie pomocy tym, którym potrzebne jest codzienne wsparcie. W 2018 roku przekazała Caritas ponad 180 ton żywności. To również ważne działanie społeczne, które odpowiada na problem marnowania żywności.

Dowiedz się wiecej

Kolejny produkt wymyślony przez studentów już do kupienia w Żabce

„Deser z tapioki”, autorstwa studentek Jagody Herkt, Joanny Kotas i Pauliny Jarmuszki trafił do sprzedaży jednej z największych sieci w Polsce – Żabki, należącej do funduszu CVC Capital Partners. Produkt powstał w ramach projektu „Kreatorzy Produktów”, realizowanego od 2017 roku przez Żabkę oraz Spółkę Celową Uniwersytetu Ekonomicznego. W projekcie do tej pory uczestniczyli studenci Uniwersytetu Ekonomicznego i Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, a także Uniwersytetu Zielonogórskiego. W ramach wspólnej inicjatywy biznesu i świata nauki, młodzi ludzie mają szansę na stworzenie produktów, które mogą pojawić się w ofercie Żabki, a także wygrać staż w Centrali tej sieci.

Wycofanie produktów Cheeseburger wołowy Szam Amm oraz Kiełbaski z wołowiną XL

W związku z decyzją Powiatowego Lekarza Weterynarii informujemy, że wycofujemy ze sprzedaży produkty z obecnością wołowiny: Cheeseburger wołowy Szam Amm z numerem partii  515/C/1 i terminem przydatności do spożycia  18/02/2019, z numerem partii 553/C/1 i terminem przydatności do spożycia 19/02/2019, z numerem partii  581/C/1 i  terminem przydatności do spożycia 20/02/2019 oraz Kiełbaski z wołowiną XL z numerem partii 676/1 i terminem przydatności do spożycia 17/11/2019, z numerem partii 780/1 i terminem przydatności do spożycia 20/11/2019, producenta Konspol HOLDING Sp. z o. o. Produkty są wycofane ze względu na prawdopodobieństwo obecności mięsa niepoddanego badaniu poubojowemu.

Studenci powalczą o wyjazd do Doliny Krzemowej

Sieć sklepów Żabka, należąca do funduszu CVC Capital Partners, od lat wspiera studentów uczelni na terenie całego kraju. Tym razem przygotowała specjalny projekt dla studentów ekonometrii, matematyki oraz informatyki. W pierwszym kwartale 2019 roku ruszy konkurs Big Data z Żabką. Najlepszy innowacyjny pomysł stworzony przez studentów zostanie nagrodzony wyjazdem do amerykańskiego centrum technologicznego.

Dowiedz się wiecej

„Najbardziej wiarygodni w polskiej gospodarce”! Żabka srebrnym partnerem Gali ISBnews

Sieć Żabka, której właścicielem jest fundusz CVC, znalazła się w gronie głównych partnerów Gali „Najbardziej wiarygodni w polskiej gospodarce”, zorganizowanej przez ISBnews, jednego z kluczowych serwisów biznesowo-gospodarczych na polskim rynku. W wydarzeniu wzięło udział blisko 200 osób ze świata biznesu, polityki i mediów.

Dowiedz się wiecej

Ciastko z kalafiorem i burakiem w Żabce!

Sieć sklepów Żabka wprowadzi do swojej oferty 25 stycznia br. wyjątkowe przekąski w postaci pikantnych precli Dr Gerard Pretzel salt & chili oraz ciastek wielozbożowych Dr Gerard Deli Grano w wersji z kalafiorem lub z burakiem. To doskonała propozycja dla wielbicieli nieoczywistych smaków.

Kontakt telefoniczny

tel. kom. +48 514 877 509

Serwis prasowy przeznaczony jest wyłącznie dla mediów. Prosimy wszelkie inne zgłoszenia kierować poprzez formularz kontaktowy.

Materiały do pobrania

.zip

Logotyp korporacyjny Żabka Polska Spółka z o.o.