23 stycznia Dniem bez opakowań foliowych

Według danych WWF produkcja 1 torby foliowej trwa zaledwie 1 sekundę. Średnio używamy jej przez 25 minut i wyrzucamy do śmieci. Tymczasem rozkłada się ona nawet 400 lat! Przy okazji obchodzonego 23. stycznia Dnia bez Opakowań Foliowych Żabka przypomina jak ważne jest wsparcie planety m.in. przez ograniczenie zużycia niepotrzebnego plastiku i informuje o trwającym wycofywaniu ze sklepów plastikowych toreb.

Wspieraj WOŚP płacąc kartą w sklepach Żabka

Nie masz przy sobie gotówki, a chciałbyś wesprzeć 29. Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy? Od teraz możliwość wsparcia działań WOŚP za pomocą płatności kartą, jako jedyna w kraju sieć handlowa, daje Żabka. To już kolejny sposób umożliwiający bezgotówkowe wsparcie inicjatywy – klienci, franczyzobiorcy, pracownicy sklepów i firmy mogą przekazać datki także za pomocą wpłaty do e-Skarbonki dostępnej na stronie sieci. W ponad 6 900 sklepach Żabka stanęły też tradycyjne kolorowe puszki Fundacji, do których można wrzucić gotówkę. Zbiórka datków trwa do dnia Finału, który w tym roku przeniesiono na 31 stycznia.

Prawie 300 tysięcy zdrapek z nagrodami wciąż czeka na klientów Żabki

Loteria sieci Żabka, w której każdy los wygrywa, trwa tylko do 19 stycznia lub do wyczerpania puli zdrapek! Nagrodę główną, czyli vouchery o wartości 1 000 zł na zakupy w Żabce, wygrało już 32 klientów. Są wśród nich zarówno mieszkańcy dużych miast, jak i miasteczek. Główne wygrane padły m.in. we Wrocławiu, Łodzi i Katowicach oraz w Wejherowie, Raszynie, Mońkach i Zbąszynku. Udział w loterii może wziąć każdy, kto kupi w Żabce cztery piwa i odbierze zdrapkę. Sieć wydała już ponad 2 miliony zdrapek, ale w sklepach wciąż czeka prawie 300 tysięcy zdrapek do odebrania.

W Żabce ferie z happy hours – co 2 godziny nowe promocje

We wszystkich sklepach Żabka trwa akcja promocyjna „Ferie pełne niespodzianek”. W jej ramach od poniedziałku do niedzieli, w godzinach od 12:00 do 20:00, klienci mogą korzystać z happy hours, w trakcie których sieć oferuje wybrane produkty w wyjątkowo atrakcyjnych cenach. Promocje pojawiają się codziennie, co dwie godziny. Akcja potrwa do 17 stycznia włącznie.

Ponad 6800 sklepów Żabka stworzyło sztab WOŚP

Żabka Polska aktywnie wspiera 29. Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, w czasie którego zbierane są środki na wsparcie oddziałów dziecięcej laryngologii, otolaryngologii i diagnostyki głowy. Do 31 stycznia 2021 r. w ponad 6 800 sklepach sieci trwa zbiórka datków na rzecz WOŚP. Klienci, pracownicy firmy, franczyzobiorcy oraz pracownicy sklepów Żabka mają także możliwość wsparcia inicjatywy bezgotówkowo, za pomocą wpłaty do e-Skarbonki dostępnej na stronie sieci.

Dowiedz się więcej

Kamil Stoch, Piotr Żyła i Tomasz Pilch razem z Ulubioną Czekoladą Polskich Skoczków szukają „odskoczni” w Żabce

Członkowie kadry narodowej polskich skoczków narciarskich: Kamil Stoch, Piotr Żyła i Tomasz Pilch inaugurują wspólnie ze sponsorem skoków Mondelez Polska sezon narciarski w Żabce i proponują hasło: „Wskocz po słodkości Milka” do sklepów sieci. Spot reklamowy emitowany będzie w czasie Turnieju Czterech Skoczni, czyli jednego z głównych punktów sezonu Pucharu Świata w skokach narciarskich.

Kontakt telefoniczny

tel. kom. +48 514 877 509

Serwis prasowy przeznaczony jest wyłącznie dla mediów. Prosimy wszelkie inne zgłoszenia kierować poprzez formularz kontaktowy.