-Rozwijamy się dla naszych klientów zauważając zmieniające się trendy w żywieniu. Coraz więcej osób z różnych względów, decyduje się na ograniczenie czy całkowitą rezygnację z mięsa w swojej diecie. Stworzyliśmy bezmięsną wersję hot doga jako alternatywę dla wszystkich, którzy chcą zjeść popularną pożywną przekąskę na ciepło bez mięsa, na bazie składników roślinnych– podkreśla Jerzy Roguski, Dyrektor Handlowy w firmie Żabka Polska.

Bezmięsna wersja hot doga powstała na bazie surowców roślinnych: z białka grochu, białka ziemniaczanego, oleju rzepakowego oraz przypraw. Nie zawiera dodatku glutaminianu sodu, fosforanów i konserwantów.  Hot dogi są dostępne we wszystkich sklepach sieci Żabka w całej Polsce. W ofercie Żabka Café dostępne są sosy, do których receptury nie użyto składników pochodzenia zwierzęcego tj.: musztarda słoneczna, ketchup łagodny Heinz, musztarda bbq Heinz oraz sos paprykowy Sriracha. Proces przygotowania hot doga bez mięsa został dokładnie zaplanowany, tak aby parówki były oddzielone separatorem na rollerze, oznaczone stojaczkiem „bez mięsa”, a także aby były serwowane innymi szczypcami niż tymi do mięsnych parówek.

Sieć nieustannie rozbudowuje ofertę strefy Żabka Café, wychodząc naprzeciw potrzebom klientów. Oprócz szerokiej oferty przekąsek, które można spożyć w strefie gastronomicznej, w jej asortymencie znajdują się świeżo mielone na miejscu kawy m.in. czarna, biała, espresso, cappuccino czy latte podawane w kubkach wyprodukowanych w całości z surowców roślinnych, a od niedawna można napić się kawy w Żabce również z mlekiem bez laktozy.

Pobierz notkę prasową
Poprzedni
Następny