We wtorek, 14 maja, Adam Manikowski, wiceprezes ds. operacyjnych Żabka Polska w ramach panelu „Handel 4.0: nowe doświadczenia, digital, personalizacja” będzie dyskutować jak technologia zmienia zakupy i w jaki sposób klienci kształtują ofertę sklepów. Z kolei Krzysztof Krawczyk, prezes zarząd CVC Capital Partners – funduszu inwestycyjnego będącego właścicielem Żabka Polska – wystąpi w panelu „Europejska gospodarka wobec spowolnienia”.

W ciągu trzech intensywnych dni uczestnicy EKG wezmą udział w wielu debatach, sesja i spotkaniach dotyczących zróżnicowanego zakresu tematycznego, począwszy od gospodarki i ekonomii, na kwestiach społecznych skończywszy. Istotnym punktem będzie dyskusja dotycząca roli młodych ludzi w przekształcaniu Europy i przyszłości Unii Europejskiej. Zgromadzeni w Katowicach będą zastanawiać się także nad zależnością między ekspansywnymi technologiami a rozwojem gospodarczym i społecznym.

Żabka Polska przygotowała dla uczestników Kongresu specjalną strefę gastronomiczną. W ramach wyjątkowej przestrzeni AmCham Diner uczestnikom serwowane będą świeżo mielona kawa, hot-dogi oraz donuty znane z oferty Żabka Café.