
Pasta do smarowania pieczywa na bazie olejów roślinnych z dodatkiem pomidorów i bazylii.
Składniki:
- woda
- olej rzepakowy 11,1%
- syrop owsiany 8 % (mąka owsiana, woda)
- olej kokosowy 7,5 %
- skrobia ziemniaczana
- białko ziemniaczane
- koncentrat pomidorowy 1,5 %
- bazylia 1 %
- sól
- przyprawy
- sok z koncentratu soku z cytryny
- substancje zagęszczające: mączka chleba świętojańskiego, guma guar; kwas: kwas cytrynowy.
Wartość odżywcza w 100 g
- Warość energetyczna 882 kj/213 kcal
- Tłuszcz 19 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,6 g)
- Węglowodany 8,9 g (w tym cukry 2,9 g)
- Błonnik 0,79 g
- Białko 1,5 g
- Sól 1,25 g