
Mieszanka sałat z tuńczykiem
Składniki:
- mieszanka sałat w zmiennych proporcjach 21% (sałata strzępiasta, radiccho, roszponka)
- tuńczyk w sosie własnym 18% (tuńczyk (Katsuwonus pelamis), sól)
- gotowane jaja 18%
- sos (majonez (olej rzepakowy, żółtko jaja, ocet spirytusowy, musztarda (woda, gorczyca, ocet spirytusowy, sól, cukier, przyprawy, aaromat), cukier, sól, przyprawy, przeciwutleniacz: sól wapniowo-disodowa EDTA, regulator kwasowości: kwas cytrynowy))
- anchois (filet z sardeli (Engraulis encrasicolus), olej słonecznikowy, sól)
- musztarda (gorczyca, cukier, sól, ocet spirytusowy, przyprawy, barwnik: kurkumina)
- sos sojowy (woda, ziarno soi, pszenica, sól), sól, sok z cytryny, czosnek, kapary, pieprz czarny)
- fasolka szparagowa 11%, pomidor cherry, oliwki czarne (oliwkiczarne, woda, sól, stabilizator: glukonian żelazawy)
- cebula czerwona
Wartość odżywcza w 100 g
- Wartość energetyczna 637kJ/153 kcal
- Tłuszcz 13 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,7 g
- Węglowodany 2,9 g
- w tym cukry 0,4 g
- Białko 7,6 g
- Sól 0,85 g